Doel

Het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Land van Cuijk is in 2014 opgericht, op initiatief van de toeristisch-recreatieve ondernemers, de lokale en regionale toeristische platforms en de vijf gemeenten in het Land van Cuijk.

Het RBT Land van Cuijk heeft drie doelen geformuleerd:

 1. onze activiteiten moeten bijdragen aan een (economische) impuls voor toerisme en recreatie in het Land van Cuijk. Dat moet zich uiteindelijk vertalen in verhoging van de omzet van, in het bijzonder, de toeristisch-recreatieve ondernemers.
  Om dat te kunnen bereiken is het noodzakelijk om
  ‚Äč
  meer toeristen en recreanten geinteresseerd te krijgen om naar het Land van Cuijk te komen;
  de toeristen en de recreanten meer geld te laten besteden in het Land van Cuijk, bijvoorbeeld door het aantrekkelijk te maken om langer in onze regio te verblijven;
 2. mede zorgdragen voor een aantrekkelijker Land van Cuijk voor inwoners, bezoekers, (potentiële) arbeidskrachten en ondernemers, waardoor ontwikkelingen als bijvoorbeeld krimp kunnen worden omgebogen;
 3. het ontwikkelen en mede uitvoeren van initiatieven die tot doel hebben de trots van de Land van Cuijkenaren op hun omgeving te vergroten. Trotse inwoners gedragen zich als ambassadeur van het Land van Cuijk en zorgen er voor dat onze regio door bezoekers als gastvrij wordt ervaren.