Inspiratiedag 2017: nieuwe ideeën én energie

Zondag 26 november 2017
Het Regionaal Bureau voor Toerisme heeft op woensdag 11 oktober 2017 voor het eerst een Inspiratiedag georganiseerd voor toeristisch-recreatieve ondernemers en organisaties in het Land van Cuijk. De bijeenkomst vond plaats op Kasteel Tongelaar in Mill. De deelnemers deden, naar eigen zeggen, veel “nieuwe ideeën én energie” op.

Op het programma stonden presentaties van:
  • toeristisch manager Erik Jansen van het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk. Hij schetste niet alleen -in hoofdlijnen- de plannen van het RBT voor 2018, maar hield ook een pleidooi voor nog meer ondernemerschap en samenwerking op toeristisch gebied in het Land van Cuijk;
  • Diana van Bokhoven, programmamanager ’n Goei Leven. Zij vertelde over het concept 'n Goei Leven en presenteerde onder meer het idee om bij het begin van de zomer 2018 een groot regionaal evenement ('Nacht van 'n Goei Leven') te organiseren;
  • Moniek Daniëls, regiomanager van VVV Parkstad Limburg. Zij nam de aanwezigen mee in de transformatie die Parkstad Limburg in de afgelopen vijftien jaar heeft ondergaan: van een achtergebleven mijnstreek naar de beste toeristische regio ter wereld. In 2016 heeft Parkstad Limburg de prestigieuze World Tourism Award gewonnen. Aan het slot van haar presentatie gaf Moniek belangrijke tips mee aan de aanwezige ondernemers en bestuurders: wat kunnen zij doen om ook het toerisme in het Land van Cuijk een boost te geven?
De presentaties werden gevolgd door vier workshops. Nando van Hees en Joris Claassen van Cybox hielpen de deelnemers te ontdekken wat hun website goed maakt en welke verbeteringen mogelijk zijn. Joline Vriens van VisitBrabant vertelde over de verwachtingen van Duitse en Belgische gasten en hoe zij het beste benaderd kunnen worden. Jos Klerx, sectorspecialist van Rabobank Nederland, benoemde de belangrijkste trends en ontwikkelingen in toerisme, recreatie én horeca. Diana van Bokhoven ging in gesprek met ondernemers over hoe zij bij 'n Goei Leven konden aanhaken.
De Inspiratiedag werd voorafgegaan door een netwerklunch en afgesloten met een netwerkborrel. Alle aanwezige (betalende) deelnemers kregen aan het einde van de bijeenkomst een voucher, waarmee zij in 2018 25% korting, met een maximum van 25 euro, krijgen op producten en diensten die het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk aanbiedt.