Meedoen aan 10 grensoverschrijdende routes

Donderdag 21 juni 2018
Het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk ontwikkelt samen met de collega’s van Niederrhein Tourismus en Platform Maasduinen 10 grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes. De 10 routes moeten eind 2019 gereed zijn; 3 tot 5 routes worden al in 2018 opgeleverd.
De promotie van de tweetalige routes gaat via de drie toeristische marketingorganisaties.
Het bedenken, uitwerken en promoten van de routes is onderdeel van het Euregionale project Dynamic Borders. Namens het Land van Cuijk nemen de gemeenten Boxmeer en Cuijk deel aan dit project.


Deze routes gaan, op het Smokkelpad na, door de gehele grensregio, waarbij sommige routes worden opgeknipt in meerdere etappes. Uitgangspunt daarbij is dat die etappes in ieder geval een van de andere gebieden (Noord-Limburg als voorbeeld) ‘raakt’.  
De etappes kunnen ook de basis vormen voor de grensoverschrijdende arrangementen, die later (waarschijnlijk 2019) worden uitgewerkt.

Hoe meedoen?
Tijdens de ondernemersbijeenkomst van 21 juni jongstleden zijn de plannen toegelicht en is aangegeven hoe ondernemers, organisaties en bezienswaardigheden kunnen meedoen.
Uw bedrijf of organisatie kan op de kaart worden vermeld als een locatie die de moeite van het afstappen waard is. Dat kan zijn omdat fietsers en wandelaars er 

  • kunnen eten en/of drinken (horecagelegenheden);
  • bezienswaardigheden kunnen bekijken;
  • letterlijk en figuurlijk kunnen proeven van bijzondere agrofoodbedrijven;
  • kennis kunnen maken met een specifiek product of werkwijze;
  • kunnen deelnemen aan de Food Tour, Walk of Food en/of de Smokkelroute.
Heeft u interesse om mee te doen? Download het bijgevoegde interesseformulier en vul het in.
Op het formulier kunt u aangeven naar welke routes uw belangstelling uitgaat. Wij nemen vervolgens, na alle aanmeldingen te hebben geïnventariseerd, contact met u op.
 
Heeft u vragen? Stuur een mail naar info@rbtlandvancuijk.nl. Wij nemen binnen twee werkdagen contact met u op.

De presentatie van de 10 concepten is vanwege de omvang verkleind. Daardoor kunnen afbeeldingen iets minder scherp zijn dan in het origineel.