Land van Cuijk Ballon de lucht in

Zaterdag 20 augustus 2016
Afgelopen vrijdag (19 augustus) heeft de Land van Cuijk Ballon haar luchtdoop beleefd. De groen-witte luchtballon steeg voor het eerst op vanaf het terrein van het Ballonfestival in Grave. Echter niet nadat Antoine Walraven, voorzitter van het bestuur van het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Land van Cuijk, de ballon eerst officieel gedoopt had.
De ballon is aangeschaft én eigendom van de Graafse ballonvaarder Paschal Noor. De vijf gemeenten in het Land van Cuijk hebben gezamenlijk de kosten van de bedrukking van de ballon betaald. 
RBT Land van Cuijk ontwikkelt samen met Paschal Noor om met de ballon het Land van Cuijk onder de aandacht te brengen. Binnen de regio en ook daarbuiten. Paschal Noor neemt onder meer deel aan tal van ballonfestivals in binnen- en buitenland en organiseert regelmatig ballonvaarten voor belangstellenden.
Het RBT stelt ook toeristisch-recreatieve ondernemers in het Land van Cuijk in de gelegenheid om tegen aantrekkelijke voorwaarden van de ballon gebruik te maken.