Zichtbaarheid Toeristsche Ontmoetingspunten vergroot

Woensdag 17 mei 2017
Het is belangrijk dat bezoekers en inwoners van onze regio weten dat onze Toeristische Ontmoetingspunten dé plekken zijn waar zij meer informatie kunnen krijgen over wat het Land van Cuijk bijzonder maakt. Het Regionaal Bureau voor Toerisme wil daarom, samen met de vijf gemeenten in de regio, de komende jaren investeren in het beter zichtbaar maken van de Toeristische Ontmoetingen in de regio.
De Toeristische Ontmoetingspunten hebben al een gevelbordje met de tekst ‘Toeristisch Ontmoetingspunt’ op de muur. Zij krijgen begin juni een nieuwe groen-witte vlag van het Land van Cuijk én een vlag met het logo van Tourist Information. Verder ontvangen zij een stoepbord waarop zij bijvoorbeeld evenementen in de regio kunnen aankondigen, maar ook kunnen verwijzen naar het assortiment van hun eigen TOP. De Toeristische Ontmoetingspunten krijgen ook de beschikking over een folderdisplay, waarin flyers over activiteiten in het Land van Cuijk een plek krijgen.
De Toeristische Ontmoetingspunten nemen daarnaast gratis deel aan de folderdistributierondes, krijgen de volledige opbrengst van de verkoop van de wandelkaarten Land van Cuijk, worden gratis vermeld in de promotiemiddelen van het RBT Land van Cuijk en krijgen toegang tot een exclusieve internetomgeving, waarin informatie over bezienswaardigheden, routes, arrangementen en groeteractiviteiten, fietsverhuur, etc wordt geclusterd. De internetomgeving moet Toeristische Ontmoetingspunten en bezoekers helpen bij snel en adequaat opzoeken van informatie. De speciale pagina wordt waarschijnlijk in de zomer van 2017 opgeleverd.
Deze investering in communicatiemiddelen voor de Toeristische Ontmoetingspunten is mede mogelijk gemaakt door een eenmalige financiële bijdrage van de vijf gemeenten in het Land van Cuijk. De gemeenten onderstrepen daarmee het belang van een goede informatievoorziening voor toeristen en recreanten én het nut en de noodzaak van het hebben van Toeristische Ontmoetingspunten in de vijf gemeenten.