Nieuwe arrangementen in ontwikkeling

Woensdag 17 mei 2017
Het Regionaal Bureau voor Toerisme heeft eind vorig jaar geëxperimenteerd met de promotie van Land van Cuijk Arrangementen. Na een aantal maanden was de conclusie dat er zeker belangstelling was voor de arrangementen. Dat viel onder meer af te meten aan de bezoekcijfers van de arrangementensite. Toch leverden alle inspanningen (nog) geen boekingen op.
Uiteraard hebben wij geanalyseerd wat de oorzaak daarvan kan zijn. Onze conclusie is dat het aanbod -verrassingsarrangementen rond de thema’s geschiedenis, religie, water en natuur- te vrijblijvend was en daardoor voor veel potentieel geïnteresseerden niet interessant genoeg.
Met die kennis in het achterhoofd zijn wij aan de slag gegaan om nieuwe arrangementen te ontwikkelen: concreter, specifieker, onderscheidender en met meer beleving. Zo leggen we momenteel de laatste hand aan een arrangement dat vooral voor wielerliefhebbers aantrekkelijk is. Kern van het meerdaagse arrangement is deelname aan Rondje 33 (zondag 23 juli) en bezoek aan Daags na de Tour (maandag 24 juli). In overleg met de organisatie van Daags na de Tour worden in de komende week de laatste details ingevuld, waarbij we onder meer nagaan hoe het meerdaagse verblijf in de ‘wielergekste regio van Nederland’ nog interessanter kan worden gemaakt voor de doelgroep die wij hiermee willen aanspreken. Denk in dit verband aan bijvoorbeeld een wielerclinic van een bekende (oud-)prof, een meet & greet met Tourvedetten en een exclusief rondje in de volgwagen tijdens de profkoers Daags na de Tour.
Met een ander arrangement willen wij de bijzondere agrifoodregio Land van Cuijk promoten. De deelnemers aan het arrangement bezoeken niet alleen bijzondere bedrijven, maar gaan ook letterlijk proeven hoe het Land van Cuijk smaakt. Dat doen ze onder meer tijdens het Pluk & Oogstfeest 2017, dat op zondag 15 oktober op en bij Kasteel Tongelaar in Mill wordt gehouden. Aardige bijkomstigheid is dat het Pluk & Oogstfeest plaatsvindt tijdens de Dutch Agri Food Week.
Deze en nog drie andere arrangementen worden nu verder uitgewerkt. In de komende weken wordt gepolst bij ondernemers en organisaties in het Land van Cuijk of zij onderdeel van het arrangement willen uitmaken. Mocht u op voorhand geïnteresseerd zijn of heeft u zelf ideeën voor bijzondere Land van Cuijk Arrangementen, neem dan gerust contact met ons op.