Toeristisch-recreatief platform in Sint Anthonis

Donderdag 17 maart 2016
Afgelopen woensdag heeft de nieuwe stichting Toerisme en Recreatie Gemeente Sint Anthonis haar plannen gepresenteerd bij De Heksenboom. Ruim 20 ondernemers en organisaties hebben zich verenigd in dit nieuwe toeristisch-recreatieve platform en zijn bereid zich in te zetten om de gemeente en haar toeristisch potentieel spreekwoordelijk ‘op de toeristische kaart te gaan zetten’.
Het platform heet ‘Natuurlijk Sint Anthonis’ en heeft de ambitie om Sint Anthonis te presenteren als “een gastvrije, veelzijdige, kunstzinnige en voor alle doelgroepen toegankelijke hotspot in de regio Land van Cuijk, een levendige gemeente waar ‘het goed toeven is’ en waar toeristisch-recreatieve-culturele ondernemers prettig en, daar waar wenselijk/mogelijk, in gezamenlijkheid kunnen & willen ondernemen.“
Het platform heeft zes gidsprojecten geformuleerd, waaronder weer tal van deelprojecten hangen. Gidsprojecten zijn onder meer het aanbrengen van Brabantse welkomstteksten bij de entree van de kernen, de ontwikkeling van kunstarrangementen en een permanente atelierroute, de ontwikkeling van een pakket aan nieuwe fiets/wandelroutes, het meeliften op elkaars promotiemiddelen en de Sint Anthonis Academie.
Het uitvoeringsprogramma is digitaal beschikbaar via: recreatieplatformsintanthonis@gmail.com.