Meimaand Fietsmaand

Woensdag 16 december 2015
Meimaand Fietsmaand is al jaren een begrip onder fietsend Nederland. Met een gevarieerd aanbod aan prachtige fietstochten en sportieve fietsevenementen en jaarlijks zo’n 600.000 deelnemers is Meimaand Fietsmaand het grootste recreatieve fietsevenement van ons land.
Vanaf 2016 wordt Meimaand Fietsmaand in een nieuw jasje gestoken en is elk jaar een andere provincie ‘gastheer’ van het evenement. In 2016 is dat voorbehouden aan de provincie Gelderland.
Dat wil echter niet zeggen dat andere provincies en regio’s daar niet op kunnen aanhaken. Vanaf begin 2016 is het mogelijk om routes, activiteiten en evenementen gratis aan te melden op de website www.meimaandfietsmaand.nl
Ook het Land van Cuijk kan zo meeliften op de landelijke publiciteit van Meimaand Fietsmaand. In de maand mei worden in onze regio aantrekkelijke fietsevenementen  georganiseerd, zoals Ons Plattelandsrondje (21 en 22 mei; www.onsplattelandsrondje.nl) en de nieuwe Kerkenpadroute, die voert langs de kerken van Katwijk, Cuijk, Mook en Middelaar en het klooster in St. Agatha. De Kerkenpadroute is een initiatief van de werkgroep die ook verantwoordelijk is voor de inzending van St. Agatha voor de Brabantse Dorpenderby. De Kerkenpadroute steekt tweemaal de Maas over, via de pont bij Cuijk en het in ere herstelde voetveer Zeldenrust in St. Agatha. De Kerkenpadroute kan worden gefietst en gewandeld van 5 tot en met 8 mei.
Het Regionaal Bureau voor Toerisme gaat alle bij haar bekende fietsinitiatieven in de maand mei bundelen in een leaflet die wordt uitgegeven tijdens de Freizeitmesse, eind februari in  het Duitse Kalkar. Organiseert of kent u ook fietsevenementen die in mei 2016 worden gehouden en in de leaflet vermeld mogen worden, laat het ons dan weten via info@rbtlandvancuijk.nl