Toeristische ondernemers zitten niet stil!

Maandag 16 juli 2018
Tijdens de presentatie van de resultaten van het onderzoek naar de ontwikkeling van toerisme en recreatie in het Land van Cuijk, ruim drie weken geleden, werd geconcludeerd dat er sprake is van een ‘mooie groei’. Tegelijkertijd constateerde onderzoeksbureau ZKA ook dat “sinds 2014 weinig nieuwe aanbieders op de markt zijn bijgekomen”. 
Interessanter nog dan het aantal aanbieders (kwantiteit) is de inhoud van het toeristisch-recreatieve aanbod (kwaliteit). Slagen we er de komende jaren in om nóg meer onderscheidende activiteiten, evenementen en accommodaties in het Land van Cuijk aan te bieden, zodat onze regio nóg aantrekkelijker wordt voor toeristen en recreanten. 
Het is goed om te zien dat er nu al veel gebeurt. Dat steeds meer ondernemers toeristische kansen zien in het Land van Cuijk en ook durven te investeren -in geld, tijd én denkkracht- in nieuwe activiteiten en voorzieningen. Dat toeristische ondernemers en organisaties in het Land van Cuijk allesbehalve stil zitten, laten de zeven voorbeelden zien die in de afgelopen twee weken in de pers en op de sociale media voorbij zijn gekomen: 
1. City Resort Hotel Mill bouwt zes hotelkamers om tot escaperoom en maakt het daarmee integraal onderdeel van haar hotelconcept.
https://pretwerk.nl/actueel/hotel-bouwt-zes-hotelkamers-om-tot-escape-room/55672
2. Oorlogsmuseum Overloon legt een fietspad aan dóór het museum. Uniek voor Nederland!
https://www.gelderlander.nl/boxmeer/dankzij-gift-kan-er-gefietst-worden-door-het-oorlogsmuseum~af202136/
3. Landal De Vers in Overloon investeert tientallen miljoenen in de vernieuwing van het vakantiepark.
https://www.kliknieuws.nl/regio/maasdriehoek/zakelijk/139132/landal-de-vers-investeert-29-miljoen-euro-in-renovatie-?redir
4. Het Veerhuis in Oeffelt, gelegen in het unieke Maasheggengebied en aan de Via Valentininia (Romeinse Weg), is heropend en heeft onder meer een siroopfabriekje ingericht.
https://www.boxmeersweekblad.nl/nieuws/zakelijk/443623/veerhuis-krijgt-ook-siroopfabriekje-?redir
5. De broers Sander en Patrick Peters vanwatersportcamping en jachthaven ’t Loo in Linden zijn druk bezig omhun ambitieuze uitbreidingsplannen te realiseren.
6. Afgelopen zaterdag is de gratis (!) buitenspeeltuinGewoon Buiten in Overloon geopend. Tot stand gekomen dankzij de volhardende, tomeloze inzet van een groep van vrijwilligers. 
https://www.gelderlander.nl/boxmeer/charly-lownoise-opent-speeltuin-gewoon-buiten-in-overloon~ad1a1a8c/
7. Landgoed de Barendonk in Beers staat, inmiddels internationaal, bekend om de bijzondere verblijfsmogelijkheden, zoals het Hooihotel en de trekkershutten. Daar is onlangs een nieuwe variant aan toegevoegd: de ecolodge Barelio. “Een hotelkamer in de natuur met weids uitzicht”
https://www.facebook.com/Barendonk/posts/1782688285150293
 
Heeft u ook concrete plannen die bijdragen aan een aantrekkelijker Land van Cuijk voor toeristen? Meld het ons via info@rbtlandvancuijk.nl. Wij besteden er graag aandacht aan!