Grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes

Vrijdag 15 februari 2019
Tijdens de Touristikmesse in Kalkar zijn de eerste vijf grensoverschrijdende fiets- en wandelroutes gepresenteerd. De bezoekers waren enthousiast over de routes. Vooral ook omdat ze via het nieuwe Duitse knooppuntensysteem in Kreis Kleve lopen. Dit knooppuntensysteem sluit aan op én is vergelijkbaar met het Nederlandse systeem. Vanaf uiterlijk eind april 2019 kunnen ook de rood-witte knooppuntenbordjes in Kreis Kleve worden gevolgd.
De eerste vijf wandel- en fietsroutes hebben elk een eigen  thema: fietsen langs de heerlijkheden in het grensgebied, fietsen langs het oorlogsverleden, ansichtroute, het Duits Lijntje en de Walk of Food. De lengte van de routes varieert van 30 tot 80 kilometer, waarbij het mogelijk is om (delen van) routes te combineren.
Pdf’s van de routekaarten staan ook op www.dynamicborders.eu. De kaarten zijn vanaf eind februari ook verkrijgbaar bij een groot aantal distributiepunten in zowel Land van Cuijk, Noord-Limburg als Goch en Weeze.
De fietsroutes zijn ontwikkeld in opdracht van de gemeenten Goch, Weeze, Gennep, Bergen, Cuijk en Boxmeer (de laatste twee namens het Land van Cuijk) en maken onderdeel uit van het INTERREG-project Dynamic Borders. Op de foto staan vertegenwoordigers van de zes samenwerkende gemeenten, waaronder de burgemeesters Van Soest (Boxmeer) en Hillenaar (Cuijk).