Samenwerkingsovereenkomst Land van Cuijk Ballon ondertekend

Woensdag 04 mei 2016
Met het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst tussen ballonvaarder Paschal Noor en het Regionaal Bureau voor Toerisme (RBT) Land van Cuijk is het startsein gegeven voor de bouw van de Land van Cuijk Ballon.
Als het productieproces volgens plan verloopt stijgt de Land van Cuijk Ballon voor het eerst op tijdens het Ballonfestival op vrijdag 19 en zaterdag 20 augustus in Grave.


De Land van Cuijk Ballon is een initiatief van ballonvaarder Paschal Noor uit Grave. Hij schaft de ballon aan en wordt daarmee ook de eigenaar van de Land van Cuijk Ballon.
De vijf gemeenten in het Land van Cuijk leveren samen een eenmalige financiële bijdrage aan de bedrukking van de Land van Cuijk Ballon. De ballon wordt vormgegeven in de herkenbare en onderscheidende groen-witte Land van Cuijk-stijl. Op de ballon zijn straks de namen van de vijf gemeenten en het logo van het Land van Cuijk zichtbaar.
Het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk neemt jaarlijks een aantal vaarten af. De vaarten kunnen worden ingezet voor promotionele activiteiten, zoals campagnes om het Land van Cuijk onder een brede aandacht te brengen en prijsvragen. Daarnaast gaan het RBT en Paschal Noor samen arrangementen ontwikkelen die aan ondernemers in de toeristisch-recreatieve sector worden aangeboden.
De Land van Cuijk Ballon stijgt, uiteraard afhankelijk van de weersomstandigheden, jaarlijks minimaal 40 tot 60 keer op. In de vijf gemeenten van het Land van Cuijk, maar ook buiten de regio. Zo neemt Paschal Noor met de ballon deel aan internationale ballonfestivals, wordt de ballon ingezet bij grote evenementen zoals de Vierdaagse en kunnen ook particulieren een ballonvaart boeken. Op die wijze draagt de ballon er aan bij dat het Land van Cuijk zowel binnen de regio als ver daarbuiten ‘in the picture’ komt.