Brabant Celebrates Food fietsroutes in Land van Cuijk

Woensdag 01 augustus 2018

In samenwerking met VisitBrabant heeft het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk twee foodfietsroutes ontwikkeld. De routes worden een maand lang door zowel VisitBrabant als het Regionaal Bureau voor Toerisme onder de aandacht gebracht. Met de tijdelijke fietsroutes wordt aangehaakt op het Brabantse themajaar We Are Food 2018. 

De eerste route heet 'Proef van een Goei Boerenleven' en voert door Mill, Linden, Cuijk en Beers. De 33 kilometer lange route start bij De Valkhoeve in Mill.  Via Landgoed Tongelaar en de Kraaijenbergse Plassen komen de fietsers bij afstapplaats Koffieschenkerij Frapé in Linden. Daarna vervolgen de fietsers hun tocht richting Beers waar zij bij Landgoed de Barendonk even kunnen bijkomen met een versnapering in het Uutbloashuuske.
De tweede route heet ‘Bootjes, Boomjes en Brabantse Struif’ en loopt door Sambeek, Overloon en Vierlingsbeek. De 34 kilometer lange route start bij De Meerstoel in Sambeek. De fietsers kunnen onderweg kennismaken met de Dutch Cuisine van Boompjes Restaurant in Overloon en genieten van Brabantse Struif in Herberg Thijssen.
De routes zijn te downloaden via: http://www.brabantcelebratesfood.com/nl/agenda/824630508/goei-leven-fietsroutes-land-van-cuijk

Deze Brabant Celebrates Foodroutes kunnen vier weekenden in augustus (4 en 5 augustus, 11 en 12 augustus*, 18 en 19 augustus en 25 en 16 augustus) tussen 11.00 en 16.00 uur worden gefietst. Dan zijn ook alle afstapplaatsen geopend. Alleen Frapé is in het weekeinde van 11 en 12 augustus gesloten.