Promotie Land van Cuijk in en buiten Brabant

Wat heeft VisitBrabant de ondernemers en de organisatoren van evenementen in het Land van Cuijk te bieden?
En: hoe krijgen we bij Omroep Brabant meer aandacht voor dat wat er in onze regio gebeurt?


Die twee vragen zijn uitvoerig aan bod geweest tijdens de bijeenkomst die het Regionaal Bureau voor Toerisme op 16 november 2016 heeft georganiseerd.

Visit Brabant
Namens VisitBrabant gaf businessconsultant Ankie Joos een toelichting op wat VisitBrabant doet en hoe ondernemers in het Land van Cuijk meer zouden kunnen profiteren van de diensten en producten van VisitBrabant. Zo kunnen ondernemers gratis hun bedrijsfgegevens plaatsen op de website van VisitBrabant. Het enige wat zij moeten doen is een account aanmaken en inloggen. Daarnaast biedt VisitBrabant aantrekkelijke oplossingen voor ondernemers die graag ook buitend de landsgrenzen bekend willen worden.
De presentatie van Ankie Joos is hieronder te downloaden. 

Omroep Brabant
Ben Blatter en Eline Verbeek gaven namens Omroep Brabant uitleg over hoe de provinciale omroep omgaat met nieuwsberichten. Omroep Brabant heeft, in tegenstelling tot andere media, geen agenda of evenementenkalender. Omroep Brabant heeft wel dagelijkse nieuwsprogramma’s op tv en radio, programma’s met achtergrondinformatie en een eigen website. De redactie van Omroep Brabant bekijkt dagelijks alle berichten die binnenkomen en gaat na of ze interessant zijn voor een van de nieuwsuitzendingen, programma’s en/of de website. De tip van Ben en Eline: wat maakt jouw evenement interessant voor mensen van buiten het Land van Cuijk en hoe kun je dat meer benadrukken in jouw bericht aan Omroep Brabant?
Aan het einde van de goed bezochte bijeenkomst (kleine 30 aanwezigen) in groepsaccommodatie Stevenshof in Stevensbeek werd de afspraak gemaakt dat Omroep Brabant en RBT samen een handleiding gaan opstellen aan welke voorwaarden berichten moeten voldoen en hoe én waar ze kunnen worden aangeleverd. Daarnaast wordt in overleg met Cybox, de beheerder van landvancuijk.nl, nagegaan of een uitruil van banners mogelijk is: tegenover de plaatsing van een banner van Omroep Brabant op landvancuijk.nl staat een banner van Land van Cuijk op de site van Omroep Brabant. De Land van Cuijk-banner kan worden gekoppeld aan de agenda van Land van Cuijk. Wie er voor zorgt dat de gegevens van zijn evenement in de agenda van landvancuijk.nl wordt geplaatst (http://www.landvancuijk.nl/meedoen/evenement-aanmelden/) weet zich er in dat geval van verzekerd dat zijn aankondiging ook op de website van Omroep Brabant te zien is.