Inspiratiedag 2017

Het Regionaal Bureau voor Toerisme heeft op woensdag 11 oktober 2017 een Inspiratiedag georganiseerd voor toeristisch-recreatieve ondernemers en organisaties in het Land van Cuijk. De bijeenkomst vond plaats op Kasteel Tongelaar in Mill.
Op het programma stonden presentaties van:
  • toeristisch manager Erik Jansen van het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk. Hij schetste niet alleen -in hoofdlijnen- de plannen van het RBT voor 2018, maar hield ook een pleidooi voor nog meer ondernemerschap en samenwerking op toeristisch gebied in het Land van Cuijk;
  • programmamanager Diana van Bokhoven. Zij vertelde over het concept 'n Goei Leven en presenteerde onder meer het idee om bij het begin van de zomer 2018 een groot regionaal evenement ('Nacht van 'n Goei Leven') te organiseren;
  • regiomanager Moniek Daniëls van VVV Parkstad Limburg. Zij nam de aanwezigen mee in de transformatie die Parkstad Limburg heeft ondergaan: in vijftien jaar van een achtergebleven mijnstreek naar de beste toeristische regio ter wereld. Aan het slot van haar presentatie gaf Moniek belangrijke tips mee aan de aanwezige ondernemers en bestuurders: wat kunnen zij doen om ook het toerisme in het Land van Cuijk een boost te geven?
De presentaties werden gevolgd door vier workshops. Nando van Hees en Joris Claassen van Cybox hielpen de deelnemers te ontdekken wat hun website goed maakt en welke verbeteringen mogelijk zijn. Joline Vriens van VisitBrabant vertelde over de verwachtingen van Duitse en Belgische gasten en hoe zij het beste benaderd kunnen worden. Jos Klerx, sectorspecialist van Rabobank Nederland, benoemde de belangrijkste trends en ontwikkelingen in toerisme, recreatie én horeca. Diana van Bokhoven ging in gesprek met ondernemers over hoe zij bij 'n Goei Leven konden aanhaken.

Alle presentaties: http://www.dropbox.com/sh/t50w4s5lvgyyip4/AADUYABjqnP48AkPBAEKhLoPa?dl=0