Excursie Virtual Reality

Ruim 30 Land van Cuijkse ondernemers, vertegenwoordigers van toeristische organisaties en gemeentebestuurders weten sinds 22 november 2017 wat Virtual Reality – en wat je er mee kunt.
Het gezelschap werd bij Enversed in Eindhoven ingewijd in de geheimen van virtual reality. Tim van der Grinten, architect en mede-oprichter van Enversed, vertelde over wat virtual reality is, waarvoor en wanneer je het kunt gebruiken en hoe het kan worden toegepast in toerisme en recreatie. Van der Grinten liet onder meer zien hoe virtual reality langzaam maar zeker het gedrag van consumenten verandert. ‘Onontkoombaar’, stelde Van der Grinten.
Aansluitend werd de deelnemers de gelegenheid geboden om zelf te ervaren wat Virtual Reality is. De middag werd afgesloten met een vragenronde én de aankondiging dat de gezamenlijke gemeenten 1000 euro beschikbaar stellen voor het meest kansrijke VR-plan, dat naar aanleiding van deze excursie wordt ingediend.
Zie onderstaand:
  • de inleiding van Tim van der Grinten;
  • een boekje van Enversed. Ontwikkeld voor het onderwijs, maar ook geschikt voor ondernemers in de toeristisch-recreatieve sector;
  • de oproep om plannen in te dienen en zo kans te maken op een stimuleringsbijdrage van € 1000.