Header

Sokkeltocht

Drie verrassende wandelingen in een vaak onbekende omgeving. Onderweg luisteren naar spannende heldenverhalen over historische figuren uit het Land van Cuijk, verteld door Emile Roemer, Loes Wijnhoven en Govert Sweep. En wie bovendien de geheime code kraakt, maakt kans op een unieke prijs. 
Het zijn de ingrediënten van de Sokkeltocht, een bijzonder initiatief van het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk. De Sokkeltocht is te boeken via de website 
www.sokkeltocht.nl
 
De Sokkeltocht is een heroïsche wandel- en podcasttocht langs helden op sokkels in het Land van Cuijk. Bijzondere belevenistochten voor iedereen die het Land van Cuijk wil ontdekken. Of je bezoeker bent of inwoner, de Sokkeltocht brengt je op plekken die je nog niet kent en vertelt verhalen over het Land van Cuijk die je vaak nog niet eerder hebt gehoord.
“De Sokkeltocht is een uniek, speciaal voor het Land van Cuijk ontwikkeld, concept waarbij wandelen, geheimen ontdekken, heldenverhalen luisteren en samen een nieuw gebied ontdekken worden gecombineerd”, zegt toeristisch manager Erik Jansen van het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk. 
De Sokkeltocht is bedacht en ontwikkeld door het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk en Di-visie | branding studio, in samenwerking met Cybox en Bart-Jan Baartmans.
 
Drie routes
De Sokkeltocht bestaat uit drie, niet al te lange, wandelroutes: een stadsroute door de vestingstad Grave, een waterroute rond natuurgebied De Kuilen in Mill en een bosroute in de Overloonse Duinen. Wie alle drie de routes loopt, verzamelt letters en cijfers die samen een geheime code vormen. Heb je de code compleet dan maak je kans op een prijs, die niemand anders in of op zijn kast heeft staan: een 3D-heldenbeeldje van jezelf, óp een sokkel. 
 
Helden op sokken
Bovendien ligt voor elke betalende deelnemer 1 gratis paar unieke Land van Cuijkse Heldensokken klaar. De kleurrijke sokken worden exclusief verstrekt aan deelnemers van de Sokkeltocht.
Behalve dat de Sokkeltocht langs bijzondere plekken gaat, steek je er ook iets van op. Op elke van de drie routes wordt op twee plekken een verhaal verteld over personen of gebeurtenissen, waar je met recht een heldenstatus aan mag verbinden. Van elk verhaal is een podcast gemaakt, ingesproken door drie bekende inwoners van het Land van Cuijk: politicus Emile Roemer, de populaire YouTube-vlogger Govert Sweep en zangeres Loes Wijnhoven van Clean Pete. Hun spannende ‘luisterverhalen’ over de helden van het Land van Cuijk kunnen onderweg worden beluisterd én bevatten telkens een aanwijzing voor de geheime code.
Op de routes zelf staan steeds twee kleurrijke sokkels, die elk een nieuwe aanwijzing geven voor de geheime code. Uiteraard mag je ook een held-voor-het-moment zijn en op de sokkel een foto of filmpje van jezelf maken.
Kijk voor meer informatie over de Sokkeltocht op www.sokkeltocht.nl